Hvornår I Købsrejsen Skal Du Bruge Influencermarketing?

 

 

Influencermarketing har haft en kæmpe opblomstring de sidste par år og med god grund; influencermarketing kan nemlig hjælpe din virksomhed med at skabe opmærksomhed omkring dit brand. Det kan derudover også hjælpe med at gøre din markedsføring mere troværdig og effektiv på grund af det høje engagement, der er på sociale medier. 

 

Det betyder også, at du som marketeer har mange muligheder for at inkorporere influencers i dit marketingmix - og du både kan og bør gøre det flere steder i dine kunders købsrejse. Spørgsmålet er nu bare; præcis hvornår i købsrejsen? Det har vi svaret på. Og det giver vi dig i artiklen her.

 

Men inden vi gør det, så lad os lige kigge på, hvad de fleste virksomheder og marketeers ville svare til vores ovenstående spørgsmål. I den årlige rapport for 2020, udført af  Marketing Hub, svarer 40% af respondenterne, at ‘awareness’ (opmærksomhed) var den største bevæggrund for at gøre brug af influencermarketing. Vi har oplevet en stor tendens til, at der primært bliver fokuseret på influencermarketing i opmærksomhedsfasen, hvilket er den helt tidlige fase i din kundes købsrejse. De har enten selv lige opdaget et behov for et givent produkt og påbegynder herefter deres research, eller du minder dem om, at de har et behov. Uanset hvilken købsrejsemodel du sværger til, vil opmærksomhedsfasen som udgangspunkt altid være den første fase. 

 

Og dette svar kan også være det rigtige for mange.

 

For der er ingen tvivl om, at influencermarketing er et enormt effektivt værktøj til at skabe opmærksomhed omkring dit produkt og dit brand. Men influencermarketing kan også anvendes til at generere salg. Og netop derfor bør du inkorporere den flere steder i din kundes købsrejse. I den her artikel giver vi dig et bud på hvilke andre steder, der er tale om.

IMG_0025.PNG

Influencers i opmærksomhedsfasen 

Selvom vi allerede har nævnt opmærksomhedsfasen, så vil vi rigtig gerne sætte nogle flere ord på hvorfor, at influencermarketing er så effektiv netop her. 

 

En af grundene er, at influencermarketing giver brands adgang til store grupper af forbrugere. Det spændende ved grupperne er, at de ofte er forholdsvis homogene. Der er altså nogle fælles interesser i grupperne, som gør, at medlemmerne i grupperne finder den specifikke influencer interessant. Hvis man som virksomhed lokaliserer de fælles interesser, så har man en stor mulighed for at målrette sine kampagner og derved gøre dem meget mere relevante, end man normalt ville kunne med større og mere blandede grupper. Og vi ved jo alle, at relevante målgrupper er lig med mere effektive resultater. 

 

Et brand som Daniel Wellington er et glimrende eksempel. Brandet er i dag kæmpestort, og det har bl.a. influencermarketing at takke for succesen. Daniel Wellington begyndte at eksperimentere med at give gratis produkter ud til influencere, der så til gengæld gav produktet eksponering og omtale på deres profiler. 

Dette er nu blevet et af de mest succesfulde studier indenfor influencermarketing. I 2018 var Daniel Wellington dét brand, der modtog mest omtale fra influencers overhovedet på Instagram. I dag har de mere end 4,9 millioner følgere og mere end 2,3 millioner bruger deres brandede hashtag på instagram. 

 

Der er altså ingen tvivl om, at influencere er aldeles effektive i de indledende faser af købsrejsen. Men de kan også skabe stor værdi for din virksomhed, hvis du integrerer dem længere nede i købstragten. Nu skal vi nemlig snakke om brugen af influencere i midten af købsrejsen.

IMG_0024.PNG

Influencers i overvejelsesfasen

Influencere kan være enormt brugbare til at føre nye potentielle købere længere ned i købstragten. En af årsagerne til deres enorme effektivitet er deres evne til at generere engagement og interesse for dit brand blandt deres følgere. Vi kan tydeligt se, at de influencerkampagner, der formår at skabe interaktion gennem kommentarfeltet, bliver de mest succesfulde. Hvorfor? Fordi vi skaber vores meninger og holdninger på baggrund af de grupper, vi identificerer os med, og tager overbevisninger, holdninger og adfærd fra denne gruppe til os. Læser nye kunder kommentarer fra en influencers opslag, vil 91% af dem finde kommentarerne lige så troværdige, som hvis de havde fået en personlig anbefaling

 

Du har altså en stor mulighed for at eksponere dit produkt, brand, koncept eller event troværdigt via kommentarfeltet hos dine influencere. 

Og det skal du så gøre igen, og igen, og igen, og …

For det handler nemlig om gentagelser i overvejelsesfasen. Dine potentielle nye kunder skal eksponeres for dit brand mange gange og gerne på flere kanaler for at holde brandet top of mind. Og her er influencers et effektivt værktøj. Det er bl.a. også derfor, at vi ser, at influencersamarbejder ofte ikke længere blot består af én enkeltstående og kort kampagne. Mange virksomheder gør de influencers de samarbejder med, til ambassadører for deres brand, hvilket betyder, at de repræsenterer og deler indhold om brandet over en længere periode. 

Og det er netop de gentagne og længerevarende eksponeringer på tværs af platforme, der er nøglen til at få målgruppen til at konvertere. En influencerkampagne, efterfulgt af en timet og tilrettelagt reklame til den samme målgruppe, har vist sig at være ekstremt succesfuld til at flytte potentielle nye kunder længere ned af købstragten.

Untitled_Artwork 5.png

Influencers i konverteringsfasen

Vi ser heldigvis, at flere brands og bureauer åbner øjnene op for, hvad influencermarketing kan - også allersidst i købstragten. Men før vi sætter nogle ord på, vil vi lige indlede med den her statistik:

71% af forbrugerne er mere tilbøjelige til at købe, hvis produktet er blevet anbefalet på sociale medier. 

Og det er netop her, at influencermarketing blomstrer. Influencerne er nemlig med til at udviske grænsen mellem en reklame og en anbefaling, og det er også grunden til, at influencers reklamekampagner forekommer mere troværdige end reklame, hvor brandet er direkte afsender. 

Du har mange muligheder for at måle på konverteringsraten på din kampagne. Unikke rabatkoder er nok en af de letteste, da de også giver dig mulighed for at måle på hver enkelte influencers individuelle performance. Du kan også give dine influencers en unik URL, som du tracker. Her kan du nemt se, om nogle foretager et køb via URL’en. Men udfordringen her er, at metoden ikke registrerer, hvis forbrugeren klikker ind, browser, klikker væk igen og returnerer til hjemmesiden senere og køber. Man kan nemt argumentere for, at købet stadigvæk bør tilskrives influenceren, som skabte opmærksomheden til dit brand, men dette vil du ikke kunne se i din data. Og hvis du for eksempel sælger et forholdsvis dyrt produkt, er det ikke utænkeligt, at forbrugeren skal overveje sit køb et par gange først. Dette vil klart påvirke dine resultater for din kampagne, og du kan risikere at tilskrive kampagnen langt mindre værdi, end den egentlig har været værd.

IMG_0022.PNG

Influencers er din go-to gennem hele købsrejsen

Vi arbejder altid med influencermarketing på tværs af kunders købsrejse, og vi vil anbefale dig at gøre det samme. Der er især stor værdi at hente, hvis du vælger at have influencermarketing som et fast element i dit marketingmix. Det er nemlig, når du kombinerer influencermarketing med andre salgsreklamer, at din markedsføring kan skabe ekstrastor værdi for dig.